How to meke Chinese Steamed Buns without a steamer! 蒸し器を使わずに中華まんを作る方法
Are you looking for a way to cook Chinese steamed buns without a steamer?
Here you are! Welcome to my blog!
When I was in the US, I've never seen people who has a steamer in their kitchen.
I guess some Asian country use steamer, but not that much in other countries.
You can buy them on Amazon. but you don't have to.
I have tried to using a skillet last week, but it ended up turns yellow and I think it's a little bit soggy... hmm..
So, I have tried other way. and I think it's great!! Check the below!
1. Need a bigger deeper pot. Place a dish on bottom. Add water.
2. Put a plate. Put a pot over the heat.
3. When water starts boiling, Place your buns on a plate. Cover the pot with a lid and Steam over a medium heat.
蒸し器のない方でも、上手に中華まんを蒸す方法はないかな?と色々試してみました。
まず試したのは、テフロン加工のフライパンを使って、餃子を作る時みたいに蒸し焼きにする方法。
油をちょっと引いてから焼くからか、なんかべっとりするんだよねぇ。仕上がりも黄色っぽい感じで、なんか微妙。。
で、次に試したのが、お鍋で蒸す方法。
これじゃー!これじゃよ!すごく上手に出来る!
大きいお鍋を使わないと一度に沢山蒸せないという点はちょっとあれですけども、でも蒸し器で蒸すのと出来上がりは全然変わりない。
むしろ、なんかこっちの方が3分くらい早く蒸し上がったわ。何故?お鍋が小さかったからかなー?
では、蒸し器を使わず中華まんを蒸す方法。
1. なるべく大きいお鍋を用意。浅めのお皿を鍋の中に置いて、水を入れます。
2. 平たいお皿をその上におき、水に浸からないようにします。鍋を火にかけます。
3. お湯が沸騰したら、中華まんをお皿の上におき、蓋をして中火で蒸します。
どうぞ、お試しあれ!
ランキングに参加中です!クリック頂けたら嬉しいです。
Here you are! Welcome to my blog!
When I was in the US, I've never seen people who has a steamer in their kitchen.
I guess some Asian country use steamer, but not that much in other countries.
You can buy them on Amazon. but you don't have to.
I have tried to using a skillet last week, but it ended up turns yellow and I think it's a little bit soggy... hmm..
I added water and cover a skillet like when I cook Gyoza dumpling. |
It wasn't too bad though... |
1. Need a bigger deeper pot. Place a dish on bottom. Add water.
Can you see? it's Fluffy and so Soft! |
Nice? You can steam anything you want!
蒸し器のない方でも、上手に中華まんを蒸す方法はないかな?と色々試してみました。
まず試したのは、テフロン加工のフライパンを使って、餃子を作る時みたいに蒸し焼きにする方法。
油をちょっと引いてから焼くからか、なんかべっとりするんだよねぇ。仕上がりも黄色っぽい感じで、なんか微妙。。
で、次に試したのが、お鍋で蒸す方法。
これじゃー!これじゃよ!すごく上手に出来る!
大きいお鍋を使わないと一度に沢山蒸せないという点はちょっとあれですけども、でも蒸し器で蒸すのと出来上がりは全然変わりない。
むしろ、なんかこっちの方が3分くらい早く蒸し上がったわ。何故?お鍋が小さかったからかなー?
では、蒸し器を使わず中華まんを蒸す方法。
1. なるべく大きいお鍋を用意。浅めのお皿を鍋の中に置いて、水を入れます。
2. 平たいお皿をその上におき、水に浸からないようにします。鍋を火にかけます。
3. お湯が沸騰したら、中華まんをお皿の上におき、蓋をして中火で蒸します。
どうぞ、お試しあれ!
ランキングに参加中です!クリック頂けたら嬉しいです。
0 Response to "How to meke Chinese Steamed Buns without a steamer! 蒸し器を使わずに中華まんを作る方法"
Post a Comment