Cookie & cream & cream cheese Cake pops! ケーキポップの作り方

I made Cookie & cream & Cream cheese Cake pops, today! (How many 'C' in this line, anyway??? )


I did make Cake pop before, but I didn't measure ingredients..
So, This time I measure them and took some photos!

If you have a food processor, it's very easy!!!
Good for your party treats!
Take a lovely bite!

*Ingredients*

   (18 cake balls)
16 Oreo cookies
100g softened Cream cheese
1 tsp Rum liquor

   (Topping)
135g White chocolate
Sprinkles
Crushed nuts

*Directions*
 1.Crush Oreo cookies in the food processor until it ground.



2. Cream together Oreo crumbs with cream cheese well. then mix Rum too.



3. Form them into small balls. Place the cake balls into the freezer for a while (about 10 minutes. Do not frozen it.)

4. Stick gently.
5. Melt White Chocolate in a double boiler, Dip cake bolls into the melted chocolate. Place cake ball on a parchment paper.

6. Sprinkle cake ball with Topping if you desire.

7. Let it cool. and place in the refrigerator for a while.
a little bit salty, and sweet 


with nuts!


Wooooo! Yum!



ケーキポップを作りました。
この前は、分量などをちゃんと量ってなかったので、今回はちゃんと量りながら作ってみました!
フードプロセッサーさえあれば、めちゃくちゃ簡単に出来ます!

*材料*18個分
(中身)
オレオ 16枚
室温に戻し柔らかくなったクリームチーズ 100g
ラム酒 小さじ1

(トッピング)
ホワイトチョコ 135g
砕いたナッツ 適量
スプリンクル 適量
カラースプレーやアーモンドスライスなどでも、もちろん結構です!

*作り方*
1. オレオをフードプロセッサーにかけて、粉々にする。

2. ここに、クリームチーズを加え、フードプロセッサーにかける。
3. ラム酒を加え、また混ぜる。
4. ボール状に丸め、冷凍庫で10分程冷やす。
5. ゆっくりと棒にさす。
6. 湯煎にかけたチョコレートにくぐらせ、クッキーシートの上におく。
7. ナッツやスプリンクルでトッピングする。
8. 冷蔵庫で冷やし固めて出来上がり!!!


見た目はガーリーガーリで可愛いけれど、中身はラムが効いてて結構大人な風味なのです!
あと、クリームチーズの塩分があるので、しょっぱ甘い感じ?それがまたクセになる。
ホワイトチョコでなくても、普通の黒いチョコでも勿論おいしくできます。ラムじゃなくて、カルーアリキュールやグランマニエなどで風味をつけても美味しいと思います。
私はミントチョコ味が好きなので、次はケーキボールにミントリキュールを混ぜてミント風味にし、ミルクチョコをかけて作ってみようと思います!きゃ!楽しみ〜。
ケーキポップはスタバでも人気があるそうですね。是非、おうちでも作ってみて下さい。

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