Toad in the hole! '穴の中のヒキガエル'?
My friend posted a pic of Toad in the hole on instagram . It looks easy and delicious! I never even heard of that!!!
a pinch of salt
a pinch of pepper
6 sausage
6 tsp olive oil
** Directions**
1. In a medium bowl, Whisk together the flour, salt and pepper. Add beaten egg and half of the milk. Whisk everything together with a hand blender or wire whisk. Add a bit more milk and continue stirring until the batter is well mixed and smooth.
2. Strain and push any remaining lumps through a sieve. Keep batter in the refrigerator for 15 to 30 minutes.
3. Preheat the oven to 220C.
4. Put 1tsp oil and a sausage into each muffin cup. Then, put the muffin pan in the oven for a few minutes or until the oil is very hot.
5. Carefully remove from the oven and quickly fill the cups. Bake for 20 to 25 minutes until golden brown. Serve with gravy sauce or ketchup.
'穴の中のヒキガエル'というイギリス料理に挑戦してみました。
お友達がinstagramでお料理をupしていて、どんな味なのかすごく気になって。材料も家にあるものでできるみたいだし、いくつか海外のレシピを見比べて、大体これくらい?って感じで作ってみたら、丁度マフィン型6個分に!
うちのオーブンはあんまり大きなやつじゃないし、大きな型に入れてドーンと焼くより火の通りも早いし、取り分けやすくてマフィン型は大正解だった気がする!
生地は、ヨークシャープディングといって、イギリスではよく食べられるものらしいのだけど、全然甘くはなくて、んー。明石焼の生地みたいな感じ?焼け目はちょっとシュー皮みたいでもあって中はふわっとしていて、初めて食べたけれど美味しいよ。
**材料**
中力粉(薄力粉と強力粉を半々でもいいです。) 大さじ6
卵(常温に戻しておく) 1個
牛乳(常温に戻しておく)175ml
塩こしょう 少々
ソーセージ 6本
オリーブオイル 小さじ6
**作り方**
1. ボウルに中力粉と塩胡椒を入れて軽く混ぜる。溶き卵と牛乳の半量を加え、ハンドブレンダーか泡立て器で混ぜる。少しずつ牛乳を加え混ぜ、生地がスムーズになるまでよく混ぜ合わせる。
2. ダマがあれば漉し器で漉して、冷蔵庫で15分から30分寝かしておく。
3. オーブンを220度に予熱しておく。
4. オリーブオイルを小さじ1ずつ、ソーセージを1本ずつ、マフィン型に入れる。マフィン型をオーブンに入れ2〜3分、もしくはオイルがしっかり熱くなるまで熱する。
5. 火傷に気をつけながらマフィン型をオーブンから出し、生地を素早く型に流していく。オーブンで20分から25分程、もしくは表面にこんがりと色がつくまでまで焼く。
6. グレービーソース(輸入食品店に、インスタントで作れるものが売ってあります。)か、ケチャップをかけて召し上がれ!
ポイントは、ダマをちゃんとつぶすこと。
私は漉し器を使ったけど、レシピによっては、ガーっとフードプロセッサーやミキサーで混ぜちゃってる人もいたわ。その方が楽かもしれない。次回はそれで試してみよう。
あともう一つのポイントは、型と型に流したオイルをオーブンでしっかり熱しておくこと。生地との温度差でぶわーっと膨れるらしいの。火傷には注意!
ベーキングパウダーなどが入ってるわけでもないのに、しっかりぷくーっと膨らんで、みていると面白かった!
ウインナー入りで食べやすい味なので、ちびっこもきっと好きなはず。うちの夫はあっという間に3個くらいパクパク食べていて、気に入ってくれたみたい!!!
イギリス料理、色々作ってみたくなりました♪
I'm very interested in what does it taste like.
I checked the internet, it says it's one of the classic British food. Well, I always enjoy American food but I'm not sure about British food.
I have egg, flour, milk, and sausage in my refrigerator as usual. So, Why don't I try it?
I used 6-hole muffin tin instead of using a baking tin. It's MINI Toad in the hole!
Nice?
I like them! It's My first experience to taste Yorkshire pudding! They are nice and fluffy!! Yummy!
**Ingredients**
6 tbsp all purpose flour
1 Egg (room temperature)
175ml Milk (room temperature)
MINI Toad in the hole! |
I like them! It's My first experience to taste Yorkshire pudding! They are nice and fluffy!! Yummy!
**Ingredients**
6 tbsp all purpose flour
1 Egg (room temperature)
175ml Milk (room temperature)
6 sausage
6 tsp olive oil
** Directions**
1. In a medium bowl, Whisk together the flour, salt and pepper. Add beaten egg and half of the milk. Whisk everything together with a hand blender or wire whisk. Add a bit more milk and continue stirring until the batter is well mixed and smooth.
2. Strain and push any remaining lumps through a sieve. Keep batter in the refrigerator for 15 to 30 minutes.
3. Preheat the oven to 220C.
4. Put 1tsp oil and a sausage into each muffin cup. Then, put the muffin pan in the oven for a few minutes or until the oil is very hot.
5. Carefully remove from the oven and quickly fill the cups. Bake for 20 to 25 minutes until golden brown. Serve with gravy sauce or ketchup.
'穴の中のヒキガエル'というイギリス料理に挑戦してみました。
お友達がinstagramでお料理をupしていて、どんな味なのかすごく気になって。材料も家にあるものでできるみたいだし、いくつか海外のレシピを見比べて、大体これくらい?って感じで作ってみたら、丁度マフィン型6個分に!
うちのオーブンはあんまり大きなやつじゃないし、大きな型に入れてドーンと焼くより火の通りも早いし、取り分けやすくてマフィン型は大正解だった気がする!
生地は、ヨークシャープディングといって、イギリスではよく食べられるものらしいのだけど、全然甘くはなくて、んー。明石焼の生地みたいな感じ?焼け目はちょっとシュー皮みたいでもあって中はふわっとしていて、初めて食べたけれど美味しいよ。
**材料**
中力粉(薄力粉と強力粉を半々でもいいです。) 大さじ6
卵(常温に戻しておく) 1個
牛乳(常温に戻しておく)175ml
塩こしょう 少々
ソーセージ 6本
オリーブオイル 小さじ6
**作り方**
1. ボウルに中力粉と塩胡椒を入れて軽く混ぜる。溶き卵と牛乳の半量を加え、ハンドブレンダーか泡立て器で混ぜる。少しずつ牛乳を加え混ぜ、生地がスムーズになるまでよく混ぜ合わせる。
2. ダマがあれば漉し器で漉して、冷蔵庫で15分から30分寝かしておく。
3. オーブンを220度に予熱しておく。
4. オリーブオイルを小さじ1ずつ、ソーセージを1本ずつ、マフィン型に入れる。マフィン型をオーブンに入れ2〜3分、もしくはオイルがしっかり熱くなるまで熱する。
5. 火傷に気をつけながらマフィン型をオーブンから出し、生地を素早く型に流していく。オーブンで20分から25分程、もしくは表面にこんがりと色がつくまでまで焼く。
6. グレービーソース(輸入食品店に、インスタントで作れるものが売ってあります。)か、ケチャップをかけて召し上がれ!
ポイントは、ダマをちゃんとつぶすこと。
私は漉し器を使ったけど、レシピによっては、ガーっとフードプロセッサーやミキサーで混ぜちゃってる人もいたわ。その方が楽かもしれない。次回はそれで試してみよう。
あともう一つのポイントは、型と型に流したオイルをオーブンでしっかり熱しておくこと。生地との温度差でぶわーっと膨れるらしいの。火傷には注意!
ベーキングパウダーなどが入ってるわけでもないのに、しっかりぷくーっと膨らんで、みていると面白かった!
ウインナー入りで食べやすい味なので、ちびっこもきっと好きなはず。うちの夫はあっという間に3個くらいパクパク食べていて、気に入ってくれたみたい!!!
イギリス料理、色々作ってみたくなりました♪
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