DAIKON Radish Salad 大根のサラダ

In my small kitchen garden, I found DAIKON Radish is ready.
So, I made Daikon Salad.

Raw Daikon Radish helps digest oils and proteins, also treats your sore throat and hangover.
Its good for you.
I try eat Daikon for digestion when I have such as Tenpura, Shabu-Shabu, Yakiniku or Tonkatsu.
I used canned Tuna this time, but you can use imitation crab meat instead.
Here's my recipe.

Daikon Salad
Ingredients* 4 servings
1/2 Daikon Radish
1 canned Tuna or Imitation crab meat
a handful of Dried bonito flakes
Nori seaweed strips to taste.
if you can't find Nori strips at grocery, cut NORI seaweed into thin strips with your kitchen scissors.

   PONZU Dressing
60ml (1/4 US cup) PONZU
PONZU
1 tbsp ground white sesame seeds
2 tsp mayonaise

Directions
1. Peel Daikon. Cut into thin rectangles, or fine stripe. Soak it in cold water till it crisp.(about 15 minutes)

2. In a small bottle or a container, put dressing ingredients and put on a cap, then Shake it!
3. when Daikon is crispy, Drain the water, put Tuna and bonito flakes and Nori seaweed.


4. Pour Ponzu Dressing when you eat.

I like PONZU, but you can try your favorite dressing on!
Enjoy!!

家の小さな畑に大根ができました。
なんか、抜いてみたら変な形なの。鶏っぽく見えない?とさかが緑の鶏みたい。プププ。

あと、柿もなってた!コレ、小さくてよく熟してるー。上の方のは小鳥がやってきて食べるようなので、下の方の手の届くとこだけ頂こう。

さーて、今日は大根サラダ。大根サラダはもうめちゃめちゃ簡単。
大根を薄めに短冊切りにするか千切りにし、冷水に浸けておいて暫くしたら水をきり、トッピングを載せるだけ。千切りが苦手な方はスライサーやピーラーを使ってもOK!
私はさっぱりとポン酢で食べるのが好きです。ドレッシングでも勿論美味しいね。
天ぷらや焼き肉の時って油っこくて胃がもたれるので、そういう時には大根サラダをたっぷり食べておくといい。
お口がサッパリして、また箸が進む(笑)

*材料* 4人前
大根 1/2本
ツナ缶 1缶 or カニかま1パック分
鰹節 一握り
刻みのり 少々


    ドレッシング
ポン酢 60ml
白すりごま 大さじ1
マヨネーズ 大さじ2

*作り方*
1. 大根の皮を剥き、薄めの短冊切りにするか千切りにし、冷水に浸けてパリっとさせる。
2. ドレッシングの材料を瓶など密閉容器に入れてシャカシャカとシェイクする。
3. 大根がパリっとしたら水気をしっかり切り、ツナ缶、鰹節、刻み海苔の順にトッピング。
4. 食べる時にポン酢ドレッシングをかけて出来上がり♪



ツナ缶を使いましたが、カニかまをほぐしたもの代わりに使ってもとても美味しい。

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