Hallooween Pumpkin Cinnamon Roll かぼちゃのシナモンロール

Readers!! Thank you for waiting my recipe!!!
Here's Hallooween Pumpkin Cinnamon Roll for you!

Look at this! 
It's not too sugary, not too fatty. (I don't want to get fat anymore..) but , yeah, I think it's so yum!
and, if your kids doesn't enjoy vegetables, try this! They believes veggies are not fun things.
Is it true?
No, It's not true.
Pumpkin Cinnamon Roll could be a good chance to start eating vegetables for your kids.



*Ingredients* 8 rolls             1cup=250cc
   :Dough:
100cc (1/3 cup and 2 tsp)Milk  (body temperatre)
1 Egg (medium size)
2 tbsp brown sugar
2/3 tsp salt
250g (about 2 cup) bread flour
50g (3 tbsp and 2 tsp) softened margarine
1 tsp dry yeast

   :Pumpkin Filling:
200g (7 oz) Peeled Pumpkin
2 tbsp brown sugar
100 cc (1/3 cup and 2 tsp) heavy cream

   :Cinnamon Sugar:
1/2 tsp Cinnamon powder
1 tbsp brown sugar

   :Icing:
8 tbsp Powdered sugar
1 tbsp Milk

*Directions*
Preparation
Place the cookie sheet on baking pan.
Blend Cinnamon sugar ingredients.

1. Put all dough ingredients in the bread machine, and select dough cycle. Push start.

2. During First fermentation, Let's start make a filling! peel pumpkin, Cut into a small pieces, then microwave until cooked. Add sugar. mash cooked pumpkin and mix well. when it cool, Add heavy cream and combine well.
(Adjust taste and texture if needed.)






3. When your dough First fermentation is done, Punch down! then, Roll it into rectangle shape with a roll pins. Sprinkle cinnamon sugar. 
Tips:Roll dough on a parchment paper.


4. Spread pumpkin filling evenly. Roll up dough and cut into 8 rolls.

Roll up!
5. Place Cinnamon rolls on a baking pan. Cover loosely with clean well-wrung cloth. Let rise (second fermentation) in warm place until double in size. (about 30 to 60 minutes.) Preheat oven to 360F.
hello! snail!



6. Bake for about 15 to 20 minutes. while baking, mix well icing ingredients, and when cinnamon roll is baked, Dribble frosting on warm rolls!

Yummy!!!




ハロウィン用に、かぼちゃのお菓子を作りたいなと思いつきました。
かぼちゃのマフィンやパウンドケーキもいいな。プリンもいいかも。とあれこれ考えてる時に、「ん?かぼちゃ?ということはシナモン?ってことはシナモンロールはどうだ!?」と思いついて、とりあえず焼いてみることにしました!

生地はしーっとりふんわり。中にはかぼちゃがたっぷり。アイシングで手はべったり。最高や!


もー。何すかーーーー。やべー。超やべー。
これはちょっと自分に拍手したい美味しさよ。ホント。
とりあえずどんな感じに焼き上がるかなーと試作のつもりで作ってみて、焼きたてを一口味見をしてみたら!!美味しくってぺろっと一個夢中で食べてしまった。
これが、冷えてもふわふわしっとりしてるんだよねぇ。もー。何なんすかー。

甘過ぎない程良さ。

では、早速材料へ。
*かぼちゃのシナモンロール*8個

   : 生地 :
牛乳(人肌に温めたもの)100cc
卵(Mサイズ) 1個
三温糖 大さじ2
塩 小さじ2/3
強力粉 250g
マーガリン(室温) 50g
ドライイースト 小さじ1

   : シナモンシュガー :
シナモン 小さじ1/2
三温糖 大さじ1

   : フィリング :
皮をむいたかぼちゃ 200g
三温糖 大さじ2
生クリーム 100cc

   : アイシング :
粉糖 大さじ8
牛乳 大さじ1

*作り方*
下準備
天板にオーブンシートを敷いておく。
シナモンシュガーの材料を混ぜ合わせておく。

1. HBに生地の材料を全ていれ、一次発酵まですませる。

2. その間にかぼちゃの皮をむき、一口大に切ってレンジで火を通し、砂糖を加えてつぶし、あら熱が取れたら生クリームを加えて混ぜる。(かぼちゃの甘みや水分はそれぞれ違うので、味見をしながら加減して下さい。)

3. 生地の一次発酵が終わったら、パンチしてガス抜きをする。少しべたつく生地なので、クッキングシートの上に生地をだし、もう一枚クッキングシートを生地の上に重ねてから綿棒で伸ばすとやりやすい。伸ばした生地の上にシナモンシュガーをまんべんなくふりかける。

4. かぼちゃのフィリングをその上に塗り広げ、ぐるぐるるっと巻く。

5. 8等分に切り分け、天板の上に並べ、しっかり絞った清潔な布巾をかけて2倍くらいの大きさになるまで約30分程二次発酵。(うちのオーブンには発酵機能がついていないので、大きいお鍋に熱めのお湯をはり、その上に天板ごと置いて下からあたためて発酵させています。) オーブンを180度に予熱。

6. 予熱しておいたオーブンで約15分〜20分焼く。

7. 焼いている間に、アイシングの材料を混ぜておき、焼け上がったら温かいうちにアイシングをかける。
中はかぼちゃたーっぷり入ってる!


ランキングに参加中です!クリック頂けたら嬉しいでっす。


アメリカでの一枚。魔女がやってきたぞー!

0 Response to "Hallooween Pumpkin Cinnamon Roll かぼちゃのシナモンロール"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel