White Chocolate & Green Tea Muffin ホワイトチョコと抹茶のマフィン
I made White Chocolate & Green Tea Muffin Today!!!
I love love love MATCHA Green Tea so much!
This Muffin has great Green Tea aroma, is bitter and sweet (as like your memory of first love ) and is moist and soft.
Green! |
*Ingredients* 10 serving (1 cup=250ml)
100g Unsalted butter
90g (1/2 cup) Cane Sugar
1 egg
125ml (1/2 cup)Milk
185g (1&1/2 cup) cake flour
pinch of salt
1&1/2 tsp Baking Powder
2 tbsp Green Tea MATCHA powder
1/2 to 1 cup Chunked White Chocolate
*Directions*
Preheat oven to 340F.
Warm milk to body temperature.
Butter and Milk at room temperature
Shift dry ingredients together.
1. Beat butter until fluffy. add sugar and beat. Add beaten Egg slowly. then add warmed Milk slowly until Combined well.
2. Fold dry ingredients into the mixture.
3. Pour the batter into muffin pan. insert Chunked Chocolate into the batter.
4. Bake for about 25 minutes.
hey! you! |
Enjoy!
今日はお抹茶とホワイトチョコのマフィンを作ってみました。
美味しかろうとは思っていたけれど、思っていた以上にうまく出来て、ついつい出来たてを二個も食べてしまったわ!
抹茶スイーツ好きにはたまらん美味さですわい。ふふ。
ホワイトチョコは私は上に見えるようにしたかったので差し込みましたが、お好みで混ぜ込んでもいいかもしれません。
*材料*マフィン10個分
無塩バター 100g
きび砂糖 90g
卵 1個
牛乳 125ml
塩 ひとつまみ
薄力粉 185g
BP 小さじ1と1/2
抹茶 大さじ2
砕いたホワイトチョコ 1枚から2枚
*作り方*
オーブンを170度に温めておく。
粉類をまとめてふるっておく。
卵とバターは室温に戻しておく。
牛乳は一肌に温めておく。
1. バターをふわっとするまで泡立てる。砂糖を加え泡立てる。ゆっくりと溶き卵を加え、温めた牛乳も加える。
2. そこへ、粉類をさっくり混ぜ込む。
3. マフィン型に生地を流し、ホワイトチョコを生地に差し込む。
4. 予熱しておいたオーブンで25分程焼く。
抹茶が濃ゆい〜。 |
あったかい時に食べるとチョコがとろーりして美味しいですが、時間が経っても生地が落ち着いてきて美味しいですよ!
生地も、ちょっと混ぜ過ぎちゃったかな?と思っても固くならずふわっとしっとり☆とっても簡単なので、お試しあれ〜☆★
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